PKVW Preventieadvies

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Er is een manier om met meer zekerheid te weten dat u veilig woont. U kunt uw huis aanpassen aan de eisen van het certificaat Veilig Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De kans op een geslaagde inbraak neemt dan met ongeveer 90% af. Veel verzekeraars geven daarom ook korting op de premie van uw inboedelverzekering. Deze korting kan oplopen tot 40%.

Eisen voor het Certificaat Veilige Woning

Veilig wonen begint met goede bouwkundige voorzieningen. Maar wanneer is uw huis afdoende beveiligd? Hierna volgen beveiligingsadviezen voor alle kwetsbare plekken, zodat u uw huis kunt aanpassen aan de eisen van het Certificaat Veilige Woning. Dit certificaat krijgt u uitgereikt door de preventie adviseur van de politie. Met dat certificaat heeft u zekerheid dat uw woning voldoet aan de standaard eisen voor inbraakpreventie. Voor naar schatting 90% van de woningen is dit voldoende.

Om het Certificaat Veilige Woning te krijgen, moet uw huis voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraak preventie. In het kort zijn die eisen:

  • Alle bereikbare deuren die toegang geven tot de woning zijn voldoende inbraak werend.
  • Alle beweegbare en (eventueel via opklimming) reĆ«el bereikbare (val-, uitzet- en draai-)ramen van de woning zijn voldoende inbraakwerend.
  • Vanuit openbaar gebied of buurhuizen zichtbare en bereikbare zij- en achterdeuren zijn zodanig verlicht dat het inbrekers afschrikt en het de gebruiksvriendelijkheid/veiligheid voor de bewoners verhoogt.
  • Kelderramen, luiken en lichtkoepels die toegang tot de woning geven, zijn voldoende inbraakwerend.
  • De aan de woning gekoppelde bergingen, schuren of garages (voorzover ze dus direct toegang geven tot de woning) voldoen ook aan de eisen voor inbraakwerendheid.
  • Brandveiligheid dat er in u woning voldoende rookmelders aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Evers Gevelservice. Die kunnen u ook een advies geven voor het P.K.V.W (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

Neem contact op!