Glassoorten

Glasservice Evers is gespecialiseerd in het plaatsen van allerlei soorten glas. Hieronder vindt u informatie over diverse glassoorten.

Enkelglas / Floatglas

Ook wel floatglas genoemd. Dit is het doorsnee heldere glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500°C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. Voegen we er nog wat ander grondstoffen en/of metalen aan toe veranderd de kleur, kortom met alleen natuurlijke grondstoffen wordt een natuurlijk mooi product gemaakt. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Dit zogenaamde floatglas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.

Isolatieglas

Isolatieglas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Het glas wordt opgebouwd uit een buiten- en een binnenruit waarvan de dikte kan varieren de spauw wordt met lucht of met een isolerend gas gevuld. Bij grotere maten moet worden gekozen voor een andere opbouw (glasdikte) waar wij uiteraard op letten en vermelden. Condens aan de binnenzijde is niet meer mogelijk (mits goede ventilatie).

 

Isolatieglas HR++

HR++ (hoogrendement) glas wordt samengesteld uit 2 glasbladen waarvan er één aan de spouwzijde wordt voorzien van een warmtereflecterende coating. Deze coating kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in terwijl tegelijkertijd daglicht van buiten net als bij blank isolatieglas wordt binnengelaten. HR beglazingen zijn er in de klassen HR+, HR++ en (Z)HR++

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt. Figuurglas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

We hebben hier wat voorbeelden bij elkaar gezet maar er is uiteraard nog meer keus waar u uit kunt kiezen. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u verder.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie, en is in vele diktes te krijgen, waardoor de inbraakwering wordt vergroot.
Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm. NEN 3569 Veiligheidsbeglazing in gebouwen. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas , gelaagdglas en gehardglas

Figuurglas, enkel glas, dubbel glas, HR++, isolatieglas, hard glas, spiegels, duco, Aralco, glasveredeling, gelaagd glas, zonwerend glas, akoestisch glas, gewapend glas, kogelwerend glas, geslepen glas, doorvalveilig glas, brandwerend glas, Pyroguard, C730, C1060, EW30, EW60, glasroeden, plakroeden, emalit, colorbel, geëmailleerdglas, glaslatten breuk glas.

 

Neem contact op!